Mijn drive om verandering te begeleiden komt van wat ik, naast alle positieve dingen zie op scholen. De kinderen die afhaken, de gevoelde stress en vermoeidheid. Dat mag anders, dat kan lichter. En wat er dan mag ontstaan… daar werk ik met plezier en bezieling aan.

En verder:

 • Mijn thuis is in Bunnik. Hier woon ik met man Rogier en onze twee kinderen.
 • Ik hou van het stukje Kromme Rijn dat hier loopt, waar mijn gedachten tot rust komen en nieuwe ideeën opkomen.
 • Taal is zeker mijn ding.  Dat was ooit de reden om Nederlands te studeren. Ik lees veel en graag, van informatief tot ‘die met een fijn einde’.
 • Steeds meer maak ik bewuste, duurzame keuzes in mijn leven. Niet perfect, maar stappen op weg.
 • De herfst vind ik prachtig. Stampen door de plassen of als de bladeren zo onder je voeten opwaaien.
 • Nederlandse taal en cultuur – Rijksuniversiteit Groningen – 1999-2004
 • Lerarenopleiding – ICLON- Universiteit Leiden – 2010-2011
 • BOS-opleiding – ICLON – Universiteit Leiden – 2015-2016
 • Reikimaster Usui Shiki Ryoho – Rebecca Bredenhof – Reikicentrum Zijn – Den Haag – 2017-2022
 • Regenerative Resource – Ben Haggard- Regenesis institute for regenerative practice – Santa Fe-  2016- heden
 • Tweede Kamer der Staten-Generaal – Den Haag – 2006-2010
  Als beleidsmedewerker zorg adviseerde en begeleidde ik de Kamerleden bij Kamerdebatten en in de fractie bij onderwerpen die de zorg raken.
 • Veurs Lyceum – Leidschendam – 2011-1017
  Als leraar Nederlands leerde ik de leerlingen alles over taal en literatuur. Maar vooral wilde ik voorleven, met ze leren en ze het vertrouwen geven.
 • Lichter Lesgeven – Bunnik – 2017- heden
  Zie mijn portfolio voor beschrijving van mijn projecten.
 • Reikipraktijki- Bunnik – 2017- heden
  In mijn praktijk begeleid ik volwassenen en kinderen bij hun levensthema’s. Vanuit de ontspanning wordt het lichter.

Inspiratiebronnen

04 reiki icoon - Lichter Lesgeven

Reiki

Mijn spirituele beoefening en mijn dagelijkse manier om mijn voeten op de grond te houden. Reiki brengt me ontspanning en inzichten. Zo maak ik het lichter voor mezelf en de mensen om me heen.

05 regeneratief denken icoon - Lichter Lesgeven

Regeneratief denken

Als je denkt: ‘het is zoals het is’. En dat er dan een ander perspectief komt, waardoor je ineens ruimte en inzichten krijgt. Het potentieel ziet. Dát is hoe regeneratief denken (voor mij) werkt. Het maakt het lichter.

06 kinderen icoon - Lichter Lesgeven

Kinderen & jongeren

Die leerlingen, die helemaal uitvallen: schoolverlaters. Ik heb ze in de klas gehad. Sindsdien toets ik steeds of mijn werk zorgt voor kinderen die met plezier naar school gaan, waar het onderwijs op aansluit.

Reikipraktijki

Naast Lichter Lesgeven ben ik eigenaar van Reikipraktijki. Sinds 2016 ontvang ik hier volwassenen en kinderen die zich willen ontwikkelen of begeleiding zoeken. Vaak is er een verlangen naar rust, of naar meer balans. Reiki ondersteunt daarbij. Als Reikimaster geef ik cursussen, behandelingen en ik bied verdieping aan. De brug tussen Reiki en onderwijs sla ik door lessen die ik op scholen geef over balans en energie.

→ ga naar reikipraktijki.nl