Een schets

De school bestaat 50 jaar en wil dat graag feestelijk vieren. Er zijn zoveel verhalen in de school; van nu en van vroeger. De vraag aan mij: Kun je deze vangen en op een positieve, fijne manier in een boekje (magazine) brengen?

Mijn werk

Veel schrijven, ideeën genereren en stukken redigeren.

Het begon met gesprekken: met leerlingen, leraren, (oud-) bestuurders. Iedereen waarvan we dachten dat er een verhaal zat, daar ging ik naartoe. Het was zo mooi, betrokken en warm.

Van de gesprekken maakte ik een verhaal. Daar werden plaatjes bij gezocht en zo gingen we verder. Met veel vrijheid om creatief te denken en te schrijven ging het voorspoedig. In samenwerking met Elmar Caspers als (eind)redacteur kwam de energie in het magazine. Heerlijk.

Leuk

We maakten de rubriek ‘die ene leerling’. Daarvoor vroegen we een docent, die meer dan veertig jaar voor de klas stond om terug te blikken. Welke leerling maakte nou het meeste indruk? Een moeilijke vraag, maar een prachtig resultaat.

“Deze leerling was voor mij een voorbeeld. Wat zij me leerde was: Je mag het soms niet meer zien zitten. Maar zet er daarna je schouders onder, want dan komt het meestal wel goed. “

Samen

Sommige gesprekken deden we samen. Zoals het gesprek met vier meiden die aan topsport doen en meer dan 20 uur per week sporten.. Wat ze deelden was hun passie voor de sport, maar ook hoe ze naar hun schoolwerk keken. Met een drive en grote veerkracht.

“Als het een keer misgaat, probeer ik het gewoon opnieuw.”
Daar kunnen we veel van leren.

Het resultaat

Een magazine voor iedereen die met de school verbonden was als leerling of medewerker. Vroeger en nu.

“Het is een geweldig magazine geworden, veel dank voor je inzet en goede werk.”
Philip de Vries- rector Veurs Lyceum